czwartek, 26 grudnia 2013

SŁODKIE CO NIECO: PODKÓWKI ORZECHOWE



Moje ulubione ciastka. Wiele razy próbowałam robić inne, jednak te są najsmaczniejsze:-) Zawsze ze stołu znikają jako pierwsze.

Składniki:
30 dag mąki
20 dag margaryny
3 żołtka
5 dag cukru
5 dag tartych orzechów



Wszystkie składniki wymieszać i szybko zagnieść. Odstawić na 10 minut do schłodzenia. Ze schłodzonego ciasta formować podkówki i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut  na złoty kolor. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Z podanych składników wychodzi: niecałe 2 blachy
Czas przygotowania: około 15 minut (bez czasu chłodzenia i pieczenia)
Stopień trudności: bardzo łatwe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz